Studio M’Artoo

Elise Haemers is geboren en getogen in Leuven, getrouwd, mama van twee en … zot van klei…

​Ze is gedreven, bevlogen en -een tikkeltje- perfectionistisch.
Ze studeert keramiek aan de Leuvense Academie en is al jaren een draaier. Ze begon zelfstandig haar eigen atelier in 2018, Studio M’Artoo, in Bierbeek. In 2020 richtte ze mee Atelier Craquelé op, een hip keramiekatelier in centrum Leuven.
Ze volgde onder andere les bij Rudie Delanghe, Tortus en José Maria Mariscal. Nora Nuyts leerde haar draaien met porselein en sindsdien is ze helemaal weg van het witte goud.
Ze haalt voldoening uit kennis delen en samen leren met anderen. Iedereen leert van iedereen, altijd!
In haar ontwerpen gaat ze voluit voor vormgeving, uitdaging en persoonlijke groei, bevangen door een oneindige leercurve. Haar creaties worden gekenmerkt door eenvoud, puurheid en vormeigenheid. In de hectische en complexe realiteit van vandaag brengen haar creaties rust en eenvoud voor het oog, en voor de ziel.

​Klei, zo zegt ze zelf, zal haar nooit meer zal loslaten: de beleving ervan stelt haar in staat om zelf los te laten. ​En is dat tegenwoordig geen kunst op zich? Kunnen loslaten om op die manier te kunnen groeien? En tegelijk ook nog iets creëren? Wat heeft een mens nog meer nodig… 🙂

www.studiomartoo.be

instagram @studiomartoo

facebook @keramiekelisehaemers