Simplifem

“Ik ben eindeloos gefascineerd door de veelzijdigheid van klei. Hoe je zo’n eenvoudig en pure grondstof zoveel gezichten kan geven, zoveel vormen kan laten aannemen en met zoveel technieken kan bewerkenHoe elke vorm een volgende vorm inspireert.” 


Femke De Roo houdt van sterke, pure vormen, met een zachte afwerking. En die dualiteit zie je ook in haar werk. Elke vorm straalt kracht uit, maar heeft ook een zacht kantje. Daarom specialiseert ze zich ook in gietwerk en sculpturaal werk. 

Door eigen gietmallen te ontwikkelen, legt ze een grote nadruk op het uittekenen en uitwerken van krachtige maar toch zachte vormen.  En dat wordt versterkt door te werken met porselein, het pure witte goud, dat die vormen een ogenschijnlijke fragiele kwaliteit geeft maar toch heel robuust is. Ook haar sculpturaal werk volgt dezelfde filosofie.

Al 18 jaar verdiept Femke zich in dit vak met zowel traditionele opleidingen aan de Kunstacademie van Leuven of het Instituut voor Kunstambacht in Mechelen, als door masterclasses te volgen bij internationale topkeramisten. 

Sinds 2 jaar geeft ze ook les en workshops, met als uitvalsbasis Markt1 te Rumst maar ook op verplaatsing in andere ateliers. 

www.simplifem.be

instagram @simplifem

facebook @simplifem